Втора украинска певица започва работа в старозагорската опера

0

- Advertisement -

Митрополит Киприан дирижира „Во Царствие твое“ в проект „Не на войната!“

Още една певица започва работа в старозагорската оперна трупа, съобщи директорът й Огнян Драганов, който вече е поканил пристигналата с родителите си от Одеса, бягайки от войната изпълнителка да се присъедини към хоровия състав.

През седмицата от държавния културен институт съобщиха, че са сключили договор с примата на украинската национална опера, сопраното Тамара Калинкина, която е пристигнала в Града на липите заедно със семейството си.

За новото попълнение от воюващата страна се застъпил лично старозагорският митрополит Киприан, която познавал Анастасия Лукянина като музикант и хористка в един от киевските църковни хорове, разказа лично владиката. В старозагорската опера, където работят 365 души с децата – изпълнители има представители на над 20 националности, повечето са млади хора от балетната трупа на Силвия Томова. Прима балерини и балетисти са граждани на Италия, Албания и Япония, италианец е и художественият консултант Антонио Дезидерио. Гражданин на Румъния е тенорът Даниел Магдал. На Тамара Калинкина вече е предоставено обзаведено жилище в града.

Новопристигналата Анастасия Лукянина се присъедини „ад хоок“ към оперния хор, който под диригентската палка на митрополит Киприан на 18 март изпълни с родената в Харков  солистка Емилия Иванова  в катедралния храм „Свети Николай“ песента на Добри Христов „Во Царствие твое“ в рамките на проекта „Не на войната!“. Записът ще бъде представен по българските телевизии и радиа, коментира Огнян Драганов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки