Безобразия: Семейство коли и беси в МОН под крилото на министъра!

0

- Advertisement -

Министърът на образованието акад. Николай Денков влезе през парадния вход на образователното министерство като редовен министър с фанфари и обещания, че ще продължи промяната, която започна като член в двата служебни кабинета на Стефан Янев. И подопечните във ведомството зачакаха промени, но уви… такива не се случиха

Най-впечатляващият му „удар“ – първи и последен е „метлата“, която измете 27 чиновника в пенсионна възраст.

Един обаче бе пощаден от уволнение. Това е Николай Недялков. Отдавна пенсионираният бивш военен е назначен на щат като „специалист“ (каквото и да значи това) в  МОН и нищо не застрашава сигурната му заплата. Въпросният господин Недялков е съпруг на Даниела Златкова Недялкова – директор на човешки ресурси на просветното министерство (Добре позната фигура и в други  министерства, но затова друг път). А знае се, че именно този род служители са доверените лица. Те много знаят и с тях работодателите ще трябва да се съобразяват, ако искат лоялността им. Г-жа Недялкова е изключително „способен“ служител. От нея трепери дори министърът, говори се из коридорите на ведомството. Тя е „царица“ в областта на манипулациите. Ако е нужно да набеди някого за престъпник, лъжец или каквото се сетите, то в кратки срокове тя постига резултат. Но не поема сама инициативата, чака да й спуснат задачките. Именно благодарение на нея, съпругът й се радва на спокойни старини и сладка служба в МОН.

Самата г-жа Даниела Недялкова е назначена в МОН след участие в т.нар. „подбор при мобилност по член 81а от Закона за държавния служител за заемане на длъжността „директор на дирекция“, дирекция „Човешки ресурси и административно обслужване“ в  Министерство на образованието и науката“.  Други кандидати за въпросния подбор нямало. Няма кандидати за директор в Министерство?!  Кой нормален български гражданин ще повярва?

 Министърът на образованието академик Николай Денков е човек с претенции, човек от „Продължаваме промяната“. Продължете я г-н министър, но и като по-добре огледате подопечните ви повереното ви ведомство. Може да има и други „покрили се“ господа като Недялков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки