Правителството удължи мярката 60 на 40 до края на юни

0

- Advertisement -

Марката 60 на 40 за запазване на заетостта се удължава с правителствено решение до края на месец юни, въпреки отпадането на извънредната епидемична обстановка от 1 април.

До дни ще е ясно кой ще получи пакета за „Великденска подкрепа“ за най-нуждаещите се.

Все още няма определена сума, с която да се компенсират хората в нужда заради високите цени на храните, коментира говорителят на правителството Лена Бориславова.

„Буквално до дни ще знаем точният обхват. Бе обсъждано на този етап да бъде за пенсионерите, тъй като знаете правителството има извънредни разходи, бюджетът е натоварен, така че трябва да сме и наясно с ресурсите, с които разполагаме и как най-справедливо да ги разпределим сред тези категории, които се нуждаят“

Правителството отпуска допълнително средства и за обезщетенията на родителите на деца, неприети в детска градина.

„823 хиляди лева ще бъдат преведени на Столична община и около 4000 лв. на община Пловдив, за да могат те след това на свой ред да разпределят към съответните семейства, чийто деца не са били приети в детски градини“, каза Бориславова.

Антикорупционния съвет към правителството е с актуализиран състав от днес. Той ще се ръководи лично от премиера Кирил Петков, а не от вицепремиер, както е било до момента съобщи още Лена Бориславова.

„Което демонстрира неговата политическа воля, както и на целия кабинет, решително да се работи за подобряване на борбата с корупцията“, обясни говорителят на правителството.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки