Вицепремиерът Корнелия Нинова: България не изнася оръжия за Украйна

0

- Advertisement -

Вицепремиерът Корнелия Нинова увери по време на парламентарния блицконтрол, че оръжия и стоки с двойна употреба за Украйна не е изнасяно от нашата страна.

Като лидер на партия Нинова заяви, че БСП ще направи всичко възможно България да не бъде замесена във военните действия.

„Декларирам го, ето тук съм, с лицето си заставам пред целия български народ и ви го казвам – България не изнася оръжие, боеприпаси и стоки и технологии с двойна употреба за Украйна. Категорично и твърдо коалиционният партньор „БСП за България“ няма да позволи със средствата, които разполагаме – законни, парламентарни, на изпълнителната власт, няма да позволи България да бъде намесена във войната чрез доставка на оръжие, боеприпаси и стоки и технологии с двойна употреба.“

Елена Гунчева от „Възраждане“ предостави информация за забелязани тирове с товар на 18 и 19 март от военния завод в Лясковец. Гунчева заяви, че ще предостави допълнителни сведения на вицепремиера Нинова.

„Аз не се и съмнявам, че през Министерството на икономиката подобно искане не е минавало. Ще предоставим и други документи, както и свидетели, на това, което се е случило.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки