Напълно щастливи са само 4% от българите

0

- Advertisement -

Къде е щастието? В работата? В доверието? В психичното здраве?

Отговорите ще се опитат да намерят участниците в дискусия, която ще се проведе от 13.30 часа в Литературен клуб „Перото“ (НДК).

Форумът предлага и обсъжда гледни точки към щастието, които са едновременно универсални, но и субективни. Разчитаме на дискусията, за да извлече повече полезни и задълбочени размисли за това кое прави хората щастливи, а от там и по-продуктивни и целеустремени да променят света около нас в положителна посока, казват организаторите.

Основа за дискусиите дава традиционното проучване „Индекс на щастието“ в България, направено по поръчка на сп. „Мениджър”.

Проучването се прави по модела на престижното международно проучване „Индекс на щастието”, поръчвано от ООН, но се добавят и специфични въпроси за усещането на българина“ уточни пред Радио София Весислава Антонова, главен редактор на списанието.

По думите ѝ горните места за скандинавските страни в класацията се дължат до голяма степен на високото доверие, което имат хората в институциите там.

Не трудностите карат българите да се чувстват нещастни, колкото факторите от битово-социално естество.

Проучването отчита и актуалните международни събития – като войната в Украйна, коронавирусната пандемия, енергийната криза, инфлацията.
Според данните, напълно щастливи са само 4 на сто от българите.

Входът за събитието е безплатен, но е нужна предварителна регистрация.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки