Кандидатът на ИТН Каримански за управител на БНБ обяви, че е заплашван

0

- Advertisement -

Кандидатът на „Има такъв народ“ за управител на БНБ и председател на бюджетната комисия Любомир Каримански е бил заплашен.

За това съобщи той в изявление в кулоарите на парламента. Заплахата е получена вчера в 17,30 часа по телефона, чрез есемес от непознат номер, след като заседанието на Комисията по бюджет се провали.

Каримански съобщи, че е сезирал МВР.

„Съобщението гласи: „Откажи се или проблемите ти ще започнат веднага, нямаш представа колко ще бъдат сериозни“. Три удивителни. Сигналът е заведен. Очаквам съответните действия от страна на Главна дирекция „Полиция“. Искам да кажа, че такъв тип заплахи са абсолютно неприемливи. Мисля, че не изглеждам човек, който може да бъде сплашен или да бъде заплашен с нещо“.

Тошко Йорданов обвърза заплахата с номинацията на Каримански за гуверньор:

„Знаете, че поста за гуверньор на БНБ се превърна в… никога  не се е случвало това, което се случи в момента, никога. Господин Каримански не е нито подземен бизнесмен, нито се занимава с някакви далавери, а това, което се случи вчера с този есемес това са мутренски неща. По същия начин знаете действаха мутрите през 90-те, тоест в момента някакви мутри заплашват господин Каримански. Знаете кои стоят от едната страна на кандидатурата на БНБ, пак казвам, спекулирам леко с риторични въпроси, от другата страна е господин Каримански“.

От ИТН заявиха, че Каримански няма да се откаже от номинацията си за управител на БНБ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки