Министър Атанасов: След 4 месеца липса на обществено внимание културата отново е на дневен ред

0

- Advertisement -

В петък Министерството на културата произведе голяма новина – 30,4 млн. лева за Национален фонд „Култура“ са отворени за кандидатстване, съобщи в публикувано днес видео в профила си във Фейсбук ресорният министър Атанас Атанасов.

„Тази новина привлече 12 споделяния във Фейсбук. Малко по-късно първото видео, което споделих от директния си комуникационен канал, достигна до всички българи. След 4 месеца липса на обществено внимание темата култура отново е на дневен ред. Съжалявам, ако този стил на комуникация е предизвикал негативни емоции. Не съм искал да обидя никого. Но ако това е цената, която трябва да платя, за да може темата „култура“ да бъде на дневен ред в нашето общество, готов съм“, казва Атанасов в днешния си видеоклип.


В първото видео, което предизвика реакцията на културната общност, Атанасов благодари за пожеланията, които е получил за рождения си ден, който беше миналата неделя на фона на класическа музика. Това стана

повод за негативни коментари от актьори и режисьори, сред които Филип Аврамов, Петринел Гочев, Лилия Абаджиева, Камен Донев, Виктор Божинов, Борис Панкин, Веселин Плачков.

Днес министъра на културата отчете свършеното за последните 100 дни в ново видео – 100 млн. лева повече в бюджета за култура, 44 млн. за Националния филмов център и българското кино, 30 млн. за Национален фонд „Култура”, допълнителни 10 млн. извън бюджета за музеите, галериите, библиотеките и Народния театър и конкурси за културните институции.

В края на това изявление министърът обещава всяка седмица да качва по едно видео, в което да отчита свършената работа. Откакто е на поста Атанасов е имал една среща с медиите и е дал няколко интервюта. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки