Все още не е ясно как ще се платят парите на пътните строители

0

- Advertisement -

Извънредното заседание на парламентарната комисия по бюджет и финанси, проведено преди започналото вече пленарно заседание, не внесе яснота за това как ще се разплатят задълженията на Агенция „Пътна инфраструктура“ към пътностроителните фирми.

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов заяви: „Не знам какво решение ще вземе парламентът, вече съм изцяло объркан“.

МРРБ няма достатъчно средства, за да плати за ремонт на пътищата в страната, каза още министърът.

„Решението на Народното събрание генерира нови задължения, т.е. задължения за стари периоди, които трябва да се платят обаче, свръх бюджета на МРРБ, за още 2,3 милиарда. Аз не виждам как може изобщо да бъде реализирано – с бюджет от 2,2 милиарда за пътища, най-условно казано, не може да посрещнете 2,2 милиарда нови ангажименти и 2,3 милиарда за минала година, защото миналата година не е разплащано нищо.“

Караджов каза, че ще предложи необходимите средства да бъдат заложени в актуализацията на бюджета.

„Естествено, още в зала, когато се гледа днес това решение, аз ще поставя този въпрос и залата трябва да поиска това нещо да бъде подсигурено финансово при актуализация. Иначе това решение на Народното събрание ще остане едно празно решение, което не е подплатено с пари.“

Министър-председателят Кирил Петков ще проведе среща с ръководството на Браншова камара „Пътища“ в 15:00 часа в Министерския съвет, за да бъдат обсъдени проблемите в сектора, съобщиха от пресслужбата на кабинета. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки