Кирил Петков учредява партията в родния си град

0

- Advertisement -

„Продължаваме промяната“ на Кирил Петков и Асен Василев отива на избори сама и при предсрочен парламентарен вот ще се бори за собствена субсидия и представителство в Народното събрание.

В петък, потвърдиха от пресцентъра на досегашната формация с трима мандатоносители за вота миналия ноември, Петков и Василев събират 500 делегати на учредително събрание в Пловдив, родния град на премиера. Така за ПП ПП вече няма да е нужна регистрацията на СЕК, „Волт“ и социалдемократите. 

Преди това той ще проведе срещи с миньори, с представители на синдикални организации и ще се запознае на място с производствения процес в Раднево. 

Пред работещите в комплекса „Марица“ министър-председателят ще подчертае важността на Маришкия басейн за енергийната система на България. Петков ще акцентира върху ключовата роля на запазването на въглищните мощности в следващите години и възможностите, които Планът за възстановяване и устойчивост (ПВУ) предвижда за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната.

В контекста на начертания от ПВУ хоризонт за действие в момента се разработват социалните и икономически мерки за подкрепа на регионите във връзка със справедливия преход в сектор енергетика.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки