На Цветница: Патриарх Неофит призова за мир и край на войната

0

- Advertisement -

Патриарх Неофит призова за прекратяване на войната в Украйна и предотвратяване на смъртта на хилядите ѝ невинни жертви, предаде БГНЕС. Главата на Българската православна църква води Празничната литургия в храм-паметник „Св. Александър Невски“.

„Нека стремежът ни към тази Светлина, която мракът не може да обземе и която е Самият Господ Иисус Христос (срв. Иоан 1:5), заедно с вярата ни в тържеството на доброто и на живота, да ни крепят и да ни дават сили пред лицето на всяко зло и особено на това, на което заедно с целия свят сме свидетели вече два месеца – братоубийствената война в братска православна Украйна – една ужасна трагедия, с която всички ние живеем и която съпреживяваме като братя по вяра и род на страдащите от нея.

Нека горещо молим Господ Иисус Христос, Който, като невинен, преживя заради всички нас страдания и най-страшната смърт, да смекчи сърцата на тези, в чиято власт е да прекратят войната и смъртта на хилядите ѝ невинни жертви, да дарува мир и блага воля между всички православни народи и по целия свят. Нека Неговата милост да покрие всеки грях и да насочи сърцата на всички човеци към смирение и покаяние.

Благодатта и мирът на Господа нашего Иисуса Христа да бъдат всички нас!“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки