Втори ден плащането на пенсиите се бави заради хакерски атаки срещу „Български пощи“

0

- Advertisement -

Втори ден в офиси на „Български пощи“ има забавяне при плащането на пенсии, съобщават слушатели на „Хоризонт“. От пресцентъра на дружеството обясниха за БНР, че след хакерски атаки в системата на пощите се налага проверка по списък на правоимащите. Това е причината за по-бавната обработка.

От НОИ коментираха пред наш репортер, че още в петък са предоставили на „Български пощи“ на хартия  ведомостите и списъците за изплащане на пенсиите и еднократните добавки, за да улеснят процеса по изплащането. От държавното дружество дават  уверения , че е създадена организация парите на възрастните хора да бъдат изплатени в определените срокове.

В пощенските станции пенсиите за месеца се плащат до 20 април, великденските добавки от 70 лева могат да се получат до края на месеца, а ако не бъдат потърсени, ще се платят с пенсиите за месец май. 

В пощите се изплащат и пенсии за минало време, става въпрос за такива, които са от януари, февруари или март и до момента не са потърсени, допълниха от пресцентъра на дружеството.

Междувременно от EVN съобщиха, че технически проблем в системата на Български пощи прави временно невъзможно плащането на задължения към компанията и препоръчаха до възстановяване на системата да се използват други канали за плащане.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки