Животновъди се жалват в Брюксел от нерешени проблеми в България

0

- Advertisement -

Представители на няколко браншови организации в животновъдството пътуват днес за Брюксел, за да се срещнат с председателя на Комисията по земеделие и развитие на селските райони в Европейския парламент Норберт Линс.

Целта е фермерите да поставят проблемите на бранша, тъй като според тях не получават помощ от властите в България.

След  шестмесечни неуспешни опити да получат помощ и разбиране от земеделското министерство у нас фермерите отнасят проблемите си в Брюксел.

„Ние се надяваме там да получим отговори защо беше допуснато сектор „Животновъдство“ и цялото ни земеделие да изпадне в такава криза. Надявам се там да проявят разбиране, защото министър Иванов е прекратил всякаква комуникация с нас, браншовиците.  Нас политиците в България не ни харесват, не знам защо и затова ние предприехме тази крачка да направим тази среща“, казва овцевъдът Бойко Синапов.

С подобен аргумент тръгва за Европарламента и лидерът на птицевъдите Даниел Божанков.

„Понеже ситуацията е много критична и нашите колеги вече не издържат, всеки ден ми звънят, защото примката се затяга всеки ден.“

Фермерите искат да разберат дали Европа налага определени забрани за подпомагане или българските политици се оправдават с Брюксел, казва Димитър Зоров от съюза на говедовъдите.

„Можете да го наречете и знак на отчаяние или последна надежда. Въпросът е такъв, че хората, които взимат заплати за тази дейност, трябва да правят това, което правим ние, защото те са избрани от нас – да управляват тези сектори, а не да се крият зад проблемите“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки