Протест обсажда парламента, за да насърчи депутатите

0

- Advertisement -

Втори национален протест в рамките на седмица организира днес Браншовата камара „Пътища“. Ще бъдат блокирани пътни участъци в 27 точки в страната и София. Стачните действия започват в 9.00 часа на площад „Народно събрание“ в София, а движението ще бъде затворено в 11.00 часа.

Възлови пътища и кръстовища в страната ще бъдат блокирани от протестиращи. Сред тях са обходът на Бургас, пътен възел „Коматево“ в Пловдив, входът към Пазарджик от магистрала „Тракия“, Айтоският и Ришкият проход и др., предаде БНР.

Както предната сряда, пътните фирми недоволстват от липсата на разплащане за извършени и сертифицирани дейности за над 1 милиард лева. Протестът стопира след преговори с правителството.

Решението за плащанията е в предварителната програма на Народното събрание като първа точка днес и се очаква депутатите да успокоят страстите сред демонстриращите.

Комисията по регионална политика прие вчера решение за начина на разплащанията и поддържането на републиканската пътна мрежа.

Очаква се заседание и на бюджетната комисия, за да може решението да мине и в пленарната зала. Заседанието ѝ обаче е в графика на Народното събрание с начален час 14.30 днес.

Строителните фирми в пътния бранш настояват, че договорите им за текущ ремонт и поддръжка са напълно законни, а с подписването на споразуменията през ноември миналата година държавата е признала дейностите за законно изпълнени и приети.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки