Неочаквана ваканция: Само 16 учебни дни през май

0

- Advertisement -

Учениците от 1-ви до 11-и клас ще имат само 16 учебни дни през май.

Причината, че по традиция месецът е изпълнен с множество празници, по време на които децата почиват. Тогава се провеждат и държавните зрелостни, а останалите ученици нямат занятия. Тази година 1 май се пада в неделя. Затова почивен ще бъде първият работен ден след Деня на труда и на международната работническа солидарност. Така учениците ще бъдат на училище във вторник – на 3 май, но само за три дни.

Празници

Петък – 6 май, отново е неучебен и неработен, защото ще отбележим Гергьовден и Деня на храбростта и Българската армия. Седмицата след това – от 9 до 13 май пък е единствената пълна учебна седмица. На 24-и честваме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Тогава учениците отново няма да имат занятия, а ще се съберат в школските дворове за тържества и след това ще поднесат венци и цветя пред паметниците на братята. Неучебен, но присъствен ден за училищни, просветни и културни дейности е и 25 май. Така и тази седмица ще имат само три дни за уроци.

Изпити

Наред с празничните дни, почивни за учениците от 1-ви до 11-и клас, ще бъдат още 18 и 20 май. Тогава ще се проведат матурите. В сряда е държавният зрелостен изпит по български език и литература, а в петък е втората матура по профилиращ предмет или държавният изпит за придобиване на професионална квалификация. Заради външното оценяване на 7-и и 10-и клас неучебни дни ще има и през юни. На 14-и е изпитът по български език и литература, а на 16-и – по математика.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки