Коалиционен съвет обсъжда изпращането на военна помощ за Украйна

0

- Advertisement -

Управляващите се събират на коалиционен съвет в опит да постигнат съгласие по темата за изпращане на военна помощ за Украйна.

До срещата на лидерите на четирите формации в управляващата коалиция се стигна, след като инициаторът ѝ – съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов обяви, че отменя поканата си, тъй като проектът за изпращане на военна помощ ще бъде вкаран като точка за гласуване в пленарна зала още в първия работен ден на парламента след великденската ваканция.

„Тази точка ще влезе в парламента и всяка политическа сила ще трябва да заеме позиция с „да“ или „не“ – няма да може повече с общи приказки да се минава покрай тази тема. Оттам нататък всеки политически играч ще си прецени как да действа“, каза Иванов пред БНР.

Вчера премиерът Кирил Петков обяви във Фейсбук, че ще продължи да работи за единна позиция на България, но до постигане на политически консенсус открива публична кампания за набиране на средства за закупуване на боеприпаси. Неговият призив е всеки български гражданин да дари като него по една заплата.

Ще бъде обсъдено и планираното за сряда посещение на българска делегация в Киев. Преди това на Изпълнително бюро от БСП ще решават дали да изпратят свой представител. Засега само социалистите са против изпращане на военна помощ. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки