Кирил Петков: Правителството няма да падне ако дадем оръжие на Украйна

0

- Advertisement -

Премиерът Кирил Петков очаква обединение по темата за предоставяне на военно-техническа помощ за Украйна.

Министър-председателят, който посети украинското градче Буча, където в масовия гроб са погребани 97 жертви на войната, каза, че отново ще разговаря с БСП.

Попитан дали с одобрението на парламента за предоставяне на оръжие на Украйна ще доведе до падането на правителството, Петков отговори:

„Знаете ли, всеки говори за падане на този кабинет от първия ден, когато този кабинет тръгна. Както виждате, не е паднал. И това, което мога да кажа, е, че не мисля, че ще падне. Говорихме помежду си, тук даже не е въпрос на политическо решение. Всеки трябва да вземе своето решение, когато е добре информиран. Няма политически линии, когато става дума за човешки ценности“.

Съпредседателят на „Демократична България“ Ананас Атанасов, който е част от делегацията ни в Украйна, смята, че парламентът ще подкрепи отпускането на помощ:

„Аз съм убеден, че независимо от крамолите, които съществуват в българския политически живот, българският парламент ще направи цивилизационен избор и ще подкрепи жертвата в случая, каквато е Украйна. 100% съм сигурен в това. Нека да не спекулираме на дребно“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки