Изтича срокът за подаване на данъчни декларации

0

- Advertisement -

Изтича срокът за подаване на данъчни декларации. Става въпрос за пари, получени през годината от хонорари, наеми или други доходи, извън трудовите договори.

Хората, продавали стоки в интернет с цел търговия, също трябва да подават декларации пред НАП. Това може да стане както онлайн, така и на гишетата на приходната агенция.

Срокът за Едноличните търговци е 30 юни 2022 г.

Рано сутринта пред НАП в Хасково опашки няма. Божана Илиева от институцията обясни в ефира на „Твоят ден” по NOVANEWS , че всички граждани, чиито доходи за изминалата година са повече от тези, обявени в трудовите правоотношения, трябва да подадат данъчна декларация.

„Все още има малък процент хора, които предпочитат да подадат декларацията си на хартия. Това обикновено са тези, които не са се сдобили с персоналния код. Подадени са над 90% от общия брой формуляри, които очакваме за тази година, така че днес едва ли ще има опашки”, обясни тя.

По думите й доверието на гражданите в персоналния електронен ПИК код расте все повече, което значително улеснява подаването на декларации. „В електронната система лесно може да се види цялата информация за потребителя”, допълни Илиева.

Заявяването и активирането на ПИК кода става бързо и удобно за потребителите, като дори през днешния ден може да бъде заявен такъв, коментира още тя.

„Подадените декларации могат да бъдат коригирани до 30 септември”, уточни Илиева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки