Събев: Държавата няма да допусне прекъсване на превози

0

- Advertisement -

Филмът с шантажа на българското правителство приключи. Чудя се защо те (превозвачите – бел. ред.) искат оставки, като последните 3 месеца ние имахме ясни преговори и договорки, и си стиснахме ръцете. Икономическият модел, по който се е работил в автобусния транспорт, е сгрешен.

Това заяви министърът на транспорта Николай Събев, след като в четвъртък превозвачи напуснаха срещата с Петков с мотива, че държавата не е на премиера, а след скандала бе разпространен запис от срещата. От МС коментираха, че за да има запис от работна среща, значи е търсен конфликт.

Чрез публикация във Фейсбук,министърът на транспорта заяви: „В предишните години държавата е раздавала щедро и без много да внимава субсидии и на автобусните превозвачи. Вече има повече контрол, и това доведе до протести. Контролът не е самоцел. Той трябва да спести пари на всички нас и да подреди правилно отношенията в икономиката. Филмът с няколко послушни транспортни фирми на “държавна хранилка“ приключи“, написа Събев вчера.

Пред бТВ тази сутрин той участва в пряко включване след това на Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

„Държавата ще започне действия по подреждане на разписанията, така че да няма дублиране на разписания, да няма дублиране на финансиране и субсидиране. Г-жа Милтенова представлява част от фирмите, които нямат интерес държавата да има национална транспортна схема. Но ние сме решени, че държавата ще има такава схема и започваме да я подреждаме. Всички автобусни превозвачи и собственици на фирми трябва да знаят, че в лицето на министерството имат гарант за равни условия на пазара“, заяви Николай Събев.

По думите му Милтенова не иска да преговаря. Запитан дали ще я покани на среща в министерството, той отвърна: „Аз искам да поканя легитимни представители на автобусните превозвачи“.

Относно заявката за пълна транспортна блокада на 18 май Събев заяви, че Министерство на транспорта няма да допусне прекъсване на превози. „Ние винаги сме преговаряли и търсили решения, които да донесат обществена полза“, каза още той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки