ДБ си постави за приоритет премахване на руското влияние у нас

0

- Advertisement -

Заседанието на парламента започна с декларация от името на парламентарната група на „Демократична България“. Председателят на  групата Христо Иванов заяви, че приоритетите за управление трябва да се преориентират към новите международни предизвикателства.

Той заяви, че 24 февруари трябва да е урок за българската политика и призова за смяна на подхода за премахване на руското влияние в страната.

По думите му България е най-силно засегната от „руското хибридно проникване“ държави в региона.

„Българската политика трябва да претърпи сериозна промяна…Ние от ДБ разбираме, че трябва да променим подхода си. Считаме, че премахването на руското влияние в страната трябва да бъде заявено като основна наша задача“, каза още Иванов.

От „Има такъв народ“ обявиха, че предложенията на „Демократична България“ тепърва ще бъдат обсъждани. Депутатът Станислав Балабанов коментира:

„Практика е в „Демократична България“ господин Христо Иванов да ни запознава с това какво ще прави неговата политическа партия чрез декларации в НС. Това е тяхно, разбира се, абсолютно демократично право да го казват от трибуната, но едни такива точки, които той предлага тепърва, ще се обсъждат, ще се дискутират сега на коалиционни съвети“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки