Йотова се тюхка за преместването на бежанците

0

- Advertisement -

Имаме притеснения относно ситуацията с украинските бежанци, коментира в Созопол вицепрезидентът Илияна Йотова. Получаваме жалби от граждани, които искат да ползват базите за почивка, добави тя.

Президентът ще реши дали да свика Консултативния съвет по национална сигурност заради Северна Македония. Така коментира призива на премиера в тази насока Йотова и добави:

„Ние чакаме конкретни резултати. Най-вече – изпълнение на договора за добросъседство. Ако министър-председателят е намерил аргументи в тази посока, то беше добре и беше редно да ги чуем“, поясни тя.

Относно притесненията за ситуацията с бежанците и тяхното преместване, вицепрезидентът коментира:

„Ние получаваме писма от, бих казала, доста гневни граждани, които месеци преди това са запазили своите места в различни домове за отдих. Особено тук, на морския бряг. Става въпрос за ведомствени станции, става въпрос за санаториуми, става въпрос за места за долечение. И тук правителството трябва да бъде категорично и ясно къде точно смята да настани бежанците от Украйна, след като те напуснат хотелите. Това в никакъв случай не трябва да бъде за сметка на правата на българските граждани“, посочи Илияна Йотова.

Вицепрезидентът откри в Созопол паметник на светите братя Кирил и Методий, дело на проф. Валентин Старчев

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки