Петков нападна ДПС: Фокусирани сте само върху защитата на Пеевски

0

- Advertisement -

По време на парламентарния контрол опозицията отново критикува премиера Кирил Петков. По време на парламентарния контрол Станислав Анастасов от ДПС поиска премиерът да обясни откъде ще дойдат парите за модернизацията на железопътния участък Волуяк – Драгоман, за който преди дни Министерския съвет подписа решение без да има одобрение от Европейската комисия.

„Да, управляващият орган на програмата  може наистина да одобри, но има процедура. В случая явно Вие за някъде бързата, бързате да платите едни 166 милиона лева, заобикаляйки европейската комисия. Дали бързате за влака Волуяк – Драгоман тепърва ще разберем, а може и да го изпуснете, защото сте се застраховали всъщност, че Комисията няма да одобри този проект и той ще излезе от джоба на българския данъкоплатец. Това гласи решението на МС“, каза Станислав Анастасов.

В отговор Кирил Петков заяви, че в решението на кабинета са посочени всички източници на финансиране, ако проектът не бъде одобрен и обвини ДПС, че използва ситуацията, за да защитава Делян Пеевски:

„Уважаеми народни представители, това, което разбираме, че ДПС единствено и само е фокусирано в защитата на един от своите депутати Делян Пеевски и всичките разговори, коментари и от трибуната и по медиите са да застанат в пълна защита на Делян Пеевски. Разбирам, че за ДПС това е само и единственият фокус, но мисля, че можем да се фокусираме и върху по-важни въпроси освен неговата цялостна и пълна защита. Българското население знаете защо го правите“.

Преди това в декларация от ГЕРБ също критикуваха управляващите и посочиха, че „Продължаваме промяната“ са се провалили в земеделския сектор.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки