ПП подкрепи Калина Константинова, „Възраждане“ иска оставката ѝ

0

- Advertisement -

„Продължаваме промяната“ стои зад вицепремиера Калина Константинова, обяви председателят на парламентарната група Андрей Гюров:

„Ние стоим изцяло като ПП зад вицепремиера, мислим, че досега се справи чудесно, правителството, всички бежанци бяха настанени, обгрижени, така че, да, в момента имаме една преходна фаза, в която трябва да видим как първоначалната фаза на приемането на бежанците трябва да мине в една по-дългосрочна мярка и решение. 

Разбират всички, мисля, нормално мислещи хора, че не може ние като държава и която и да била друга държава в Европа да осигури 5-звездни хотели на бежанците. Така че нормално в тази фаза на преход да има някакво напрежение и опозицията да вдига тази тема“.

Съпредседателят на „Демократична България“ и коалиционен партньор в управлението Христо Иванов определи думите на Калина Константинова по адрес на бежанците като грешка:

„Очевидно беше недомислена тази комуникация, която създаде много повече въпроси отколкото отговори. Очакваме в рамките на блиц контрола в петък, г-жа Константинова ще се яви в парламента и се надявам, че ще видим едни много по-балансирани и ясни послания, които да отговорят на практическите въпроси как България ще се погрижи за украинските бежанци“.

Петър Петров от „Възраждане“ поиска оставката на Константинова:

„Държа да напомня, че позицията на партия „Възраждане“ е оставка не само на Калина Константинова, но и на цялото правителство, заради цялостно неадекватната му политика не само заради неадекватните действия по отношение на този казус с настаняването на чуждите граждани, бягащи от войната“. Утре се очаква Калина Константинова да бъде изслушана по темата за разселването на украинските бежанци. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки