София вече е забранена за каруци, „паякът“ засега остава 60 лева

0

- Advertisement -

От днес влиза в сила забраната за движение на пътни превозни средства с животинска тяга (каруци) по улиците за обществено ползване на територията на Столичната община – с граници, заключени в карето между автомагистрала „Европа“, Източна, Западна и Южна дъга на Околовръстен път.

Контролът по изпълнение на тази Наредба се осъществява от Столичния инспекторат, СДВР- сектор „Общинска полиция“ и дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община.

При установяване на нарушения, компетентните органи задържат за отговорно пазене превозното средство до поискването му от собственика и го връщат след заплащане на разноските по отговорното пазене. Животните, ползвани за задвижване на превозни средства с животинска тяга, се предават на ОП „Екоравновесие“ и се връщат на собственика след заплащане на разходите за отговорна пазене, отглеждане и лечение.

Столичният общински съвет (СОС) прие доклад по темата на 10 януари т.г.

Забраната се налага заради чести нарушения на водачите на каруци като отнемане на предимство, движение по тротоари, движение в насрещното платно.

По предложение на транспортната комисия в СОС от днес трябваше да влезе и двойното поскъпване на репатрирането на неправилно паркиран автомобил – от 60 да 120 лева.

През месец май предложението беше оттеглено, а на Центъра за градска мобилност е възложено в срок до 3 месеца да изготви анализ на нуждата от нови наказателни паркинги в София.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки