Над 180 млн. лева ще бъдат помощите за отопление в новия сезон

0

- Advertisement -

Ще бъде увеличен размерът на помощта за пенсионерите, която компенсира високата цена на тока за битово потребление. Това заяви министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков по време на парламентарния контрол.

Министърът уточни, че размерът се определя всяка година, съобразно промените на цените на електроенергията. За предстоящия сезон се предвижда 300 хиляди пенсионери да получат помощи. Така одобрените допълнителни разходи за изплащане на целеви помощи за отопление са над 50 милиона лева.

„Във връзка с увеличаването на броя на правоимащите и поскъпването на енергоносителите общият размер на помощите за новия отоплителен сезон ще достигне 181 млн. и 300 хил. лева. Използваният корекционен коефициент, който ще включва и тазгодишоно увеличение на пенсиите, ще гарантира правото на възрастните да продължат да получават и през следващия отоплителен сезон помощ за отопление. Ще се увеличи и размерът на помощта, която ще компенсира увеличението на цената на електроенергията за битово потребление.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки