Тошко Йорданов обяви, че ИТН няма да преговаря за продължаване на това управление

0

- Advertisement -

Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов изключи вариант партията на Слави Трифонов да преговаря с останалите три формации в коалицията, за да продължи управлението.

„Не обичам да говоря напред. В момента сме стъпка по стъпка, тази стъпка. С тая стъпка това правителство приключи, и тая коалиция приключи. Оттам нататък какво ще се случи, ще видим. Знаете какви са опциите. При падане на правителството започва раздаване на мандати – най-голяма, втора и трета, която избере президентът. Някъде в целия този процес е напълно възможно да се случи нещо, но аз не знам. В момента това положение е нетърпимо, по този начин няма да продължи. И дори по-нататък нещо да се случи, няма да е при тези условия.“

Всички министри на ИТН в правителството на Кирил Петков ще подадат оставки, увери председателят на парламентарната група Тошко Йорданов.

„Ще подадат. Двама са в чужбина, така, че като се върнат“.

По-рано министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов стана първият министър от квотата на ИТН, който подаде оставка.

Тошко Йорданов отказа да отговори на въпроса дали формацията му иска нови избори или е готово да подкрепи правителство с трети мандат, ако той бъде връчен на ИТН от президента.

„Господин Йорданов не е врачка и отказва да говори за бъдещето. Вървим стъпка по стъпка. Първа стъпка, ние излизаме от този кабинет, от тази коалиция, падане на това правителство. Оттам нататък – като му дойде времето“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки