АПИ предлага ограничения за камиони над 12 т по магистралите през лятото

0

- Advertisement -

Пътната агенция предлага в пиковите часове през лятото да бъдат спирани камионите над 12 тона по най-натоварените участъци от автомагистралите.

От 15 юни до 11 септември в пиковите дни и часове се предлага да се спира движението на камионите над 12 т по най-натоварените участъци от автомагистралите „Тракия“, „Струма“ и „Марица“. Целта е повишаване безопасността на движение и пропускливостта в дните петък и неделя, когато много хора тръгват на път. Това предвижда проект на заповед за временна организация на движението на моторните превозни средства над 12 тона по участъци от републиканската пътна мрежа.

Проектът е публикуван за обществено обсъждане на интернет страницата на АПИ и е изпратена на всички браншови организации на превозвачите за становища. Освен по магистралите, в същия летен период в петък от 16 ч. до 20 ч. и в неделя от 17 ч. до 21 ч. в двете посоки ще се спира движението на превозни средства над 12 тона по следните три отсечки от републиканската пътна мрежа: в участъците след Благоевград до Кресна;  от Русе до Бяла; и от Варна до Бургас. Ограничението не важи за камиони, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки