ГЕРБ упрекна премиера Кирил Петков в 12 лъжи

0

- Advertisement -

От ГЕРБ упрекнаха премиера Кирил Петков в 12 лъжи, произнесени от него снощи в интервюто му пред Българската национална телевизия (БНТ).

На откриването на Лятната академия на Жени ГЕРБ в Албена лидерът на партията Бойко Борисов каза, че ще търси разговори с други политически сили за управление на държавата. Той заяви, че разделителните линии в бъдещото управление на страната трябва да бъдат принципите и изрази категоричното си мнение, че правителството на Кирил Петков трябва да бъде свалено.

Борисов обвини правителството в кражби и корупция и отрече наличието на нова коалиция между ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“.

„Кражбите и корупцията в момента са в небивали размери. Само от горивата извън България на всеки литър ви излиза по един лев“.

В бъдещото управление ще търси коалиционни партньори, обсъждайки четири основни теми – членството на България в еврозоната, разширяването на Европейския съюз, диференцирането на доставките на газ и етническата и религиозната толерантност.

„Всяка партия, която в своята програма има приемане на еврото, е наш съюзник. Към днешна дата е ясно, че Петков не може да придвижи нищо, свързано със Северна Македония и Албания напред. Всички, които искат да продължат пълното диференциране на доставките на газ, са наши съюзници“.

Борисов добави, че всяка партия, която счита Русия за агресор във войната в Украйна, също е техен съюзник.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки