Само трима украински бежанци в Кюстендилска област са започнали работа

0

- Advertisement -

Само трима от бежанците украинци, установили се в Кюстендилска област, са започнали работа, а 54 са се консултирали в Бюрото по труда за възможностите да бъдат наети, казаха за Националното радио от Агенцията по заетост.


Интересното е, че започналите работа са от първите пристигнали след започването на военните действия  в Украйна, а приетите в региона са към 300.
Преди дни екип експерти от Агенцията по заетостта посети и групата от 100 бежанци от Украйна, настанени в базата на БДЖ в курорта Паничище. 47 от групата са деца, има и възрастни и болни, оказало се, че само 17 са в трудоспособна възраст. Но и те не проявяват интерес за започване на работа, коментират експерти.“На този етап не желаят да започнат работа, защото след месец-два ще се местят на друго място. Най-вероятно ще напуснат. Те са ги информирали, консултирали, включително и за новия проект „Солидарност“, по който могат да бъдат насочени и включени в заетост и получаване на средствата за режийни разходи. На този етап никой от тези 17 не е проявил интерес. Само да информирани и консултирани“.


От Областната администрация в Кюстендил казаха във вторник след обяд, че групата бежанци в базата на БДЖ  са си в комплекса и няма напуснали.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки