Кирил Петков: Допуснах комуникационна грешка, диалогът продължава

0

- Advertisement -

Видя се, че работата по въпроса с изгонените руски дипломати не се води отскоро, а е започнала още през март – има доклади, след това 3 доклада от ДАНС, след това Съветът за сигурност с всички служби, заяви премиерът в оставка Кирил Петков днес в кулоарите на Народното събрание след преговори с парламентарната група на БСП.

Цялата институционална машина е работила по този въпрос от дълго време. Но допуснах комуникационна грешка, призна още Кирил Петков, според когото е трябвало новината за експулсирането да бъде съобщена от отговорните институции, а не от него.

„Диалогът продължава. Важните теми остават на заден план. Важното е какво се случва с цените, с плана за възстановяване, с антикорупционните закони… Въпросът е да избегнем кризисна точка, която не е от чак такова голямо значение… Остават 43 служители в руското посолство, малко страни в Европа са с толкова“, посочи Петков.

„Аз мисля, че диалогът с БСП продължава“, каза още премиерът в оставка. 

Той допълни, че не взима сам решения и днес ще има заседание на Изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната“:

„Аз мисля, че диалогът продължава, защото основната ценност на държавата и основните рискове пред нас са много по-големи, отколкото кои институции колко време и какво участие са взели в това едно решение, което между другото на базата на всички доклади, които и вчера се споменаха, няма, няма според мен правителство при такава информация да вземе друго решение“.

Проверка на БНР показа, че Изпълнителният съвет на „Продължаваме промяната“ още не е насрочен. Петков отказа да отговори на въпроса дали отстраненията председател на Народното събрание Никола Минчев е компромисната номинация за премиер. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки