Кандидатът на ПП за премиер в нов кабинет ще бъде Асен Василев

0

- Advertisement -

Кандидатът за нов премиер ще бъде Асен Василев. Той ще получи следобед от президента мандат за правителство. 

За това, че досегашният вицепремиер и министър на финансите Асен Василев ще бъде предложен за премиер в нов кабинет, обяви във видеобръщение сегашният премиер, който е в оставка – Кирил  Петков:

„Във вчерашния ден аз предложих следващия министър-председател на България да се казва Асен Василев – човек, на който имам безпрекословно доверие, с който започнахме борбата рамо до рамо и с който ще я завършим рамо до рамо в един отбор с него, с всички членове на „Продължаваме промяната“, с всички коалиционни партньори, с всички съмишленици. Време е да запретнем ръкави и да си свършим работата до края“.

Той постави и задачи за следващите 6 месеца:

„Ние трябва да променим закона за КПКОНПИ и Бойко Рашков трябва да оглави Антикорупционната комисия. Ние трябва да сложим механизъм за разследването на главния прокурор с независим съдия.

Ние трябва да сменим всички регулатори, които имат изтекъл мандат – КЗК, КФН, БНБ така, че те да работят за българските гражданин. Да приемем 22 закоконопроекта така, че да вървим по пътя за усвояването на 13-те милиарда от Плана за възстановяване и развитие.

Ние трябва да довършим енергийната диверсификация. Всички тези неща трябва да се случат в следващите шест месеца“.

„Призовавам всички наши съмишленици, всички наши коалиционни партньори, независими депутати да се обединим в една обща коалиция по тази програма и тези задачи да бъдат свършени в следващите 6 месеца. Нищо не е по-важно сега за България от това. Няма пост или позиция, която да е по-важна. Ето защо, във вчерашния ден аз предложих на „Продължаваме промяната“ следващият министър-председател на България да се казва Асен Василев“, каза Кирил Петков.Стана ясно, че кандидатът за нов премиер ще бъде Асен Василев, но Кирил Петков ще води преговорите за нов кабинет от страна на „Продължаваме промяната“.

От „Продължаваме промяната“ съобщиха, че Кирил Петков ще оглави преговорният екип за съставяне на ново правителство, като няма да разговарят с Бойко Борисов, Делян Пеевски, Слави Трифонов и Костадин Костадинов, както и всички други народни представители, които „не са свободни да вземат самостоятелни решения“.

„Продължаваме промяната“ ще предложи нов кабинет единствено при наличието на убеденост, че в 47-ото Народно събрание има поне 121 народни представители, които ще работят на първо място за поставените цели, очертани от Кирил Петков в днешното му видеообръщение.

Петков заяви, че за ново правителство „Продължаваме промяната“ ще води преговори и с коалиционните партньори и, както той ги нарече, „всички депутати-съмишленици“:

„Да, с БСП имаме различия по международните въпроси и да, с част от депутатите на „Има такъв народ“ имаме и лични различия, но нищо не може да бъде по-важно от просперитета на България. Ние всички трябва да застанем рамо до рамо и да продължим промяната напред. Всички, освен тези, които предпочитат да пълнят с пачки и кюлчета своите чекмеджета. Всички, освен тези, които са толкова корумпирани, че са ги сложили на листа“ Магнитски“.

Всички, освен тези, които се крият в тъмни стаи и пращат есемеси, за да контролират своите депутати. Всички, освен тези, които се влияят от чужди държави, така, че дори техните прякори са с имена на чужди валути“, заяви премиерът в оставка.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки