Заради жалба: СЕМ отложи обсъждането на процедурата за избор на шеф на БНТ

0

- Advertisement -

Заради постъпила жалба Съветът за електронни медии отложи обсъждането на процедурата за избор на генерален директор на Българската национална телевизия. С мотива, че документът е постъпил късно снощи и СЕМ не може да се запознае с него в срок до днес, председателят на медийния регулатор Соня Момчилова предложи отлагането. То беше прието с 4 гласа „за“ и „един против“. Членовете на Съвета Пролет Велкова и Габриела Наплатанова заявиха, че регулаторът няма полза да бъде бавена процедурата за избор на генерален директор на БНТ.

„Да, въвлечени сме в юридически казус, който има нужда от известно време за обмисляне, за да може да сме сигурни, че когато открием процедура за избор на нов генерален директор, тя ще е юридически чиста и няма да бъде компрометирана, а иначе, това по никакъв начин не отлага намеренията ни колкото е възможно по-бързо тази процедура да бъде открита. Да, както каза и Соня Момчилова, предвиждахме днес най-близки възможни срокове това да се случи, но този юридически казус просто ще отложи малко във времето това ни решение, а именно кога да открием процедурата по избор на генерален директор. Ще гледаме да е възможно най-бързо“, заяви Велкова.

„И аз, ако мога да добавя, че не е в интерес на СЕМ да бави конкурса. Така или иначе вече създадохме прецедент с липсата на решение, така че ще се стремим максимално бързо да изясним този казус, който засега създава пречка за насрочване на нови дати, но ще гледаме да е максимално бързо“, каза на свой ред Наплатанова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки