Отбелязваме 185 години от рождението на Дякона със заря в Карлово

0

- Advertisement -

185-ата годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски ще бъде отбелязана с участието на представителни военни подразделения в тържествени ритуали и общоградски поклонения в страната. Кулминацията на паметните прояви е в родния град на Васил Левски Карлово.

Там, на 18 юли, рождената дата на Дякона и празник на града, военнослужещи и духовият оркестър на 61-ва механизирана бригада ще участват в тържествен ритуал по издигане на знамената на Република България и Община Карлово от 10.15 ч. на площад „Васил Левски“ . Вечерта ще се проведе тържествената проверка – заря на площад „Васил Левски“ от 21.00 ч. с участието на представителни формирования от състава на 61-ва механизирана бригада. На нея ще присъства началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Военнослужещи от Сухопътните войски ще участват в ритуали по поднасяне на венци и цветя пред паметниците на Апостола в градовете Стара Загора, Хасково, Благоевград, Асеновград, Шумен, Ловеч, Горна Оряховица.

Във Варна от 09.00 ч. почетен караул и Представителният духов оркестър на Военноморските сили (ВМС) ще участват в общоградското поклонение пред паметника на Васил Левски в морската градина. От 20.00 ч в град Бяла, област Варна, духовият оркестър на ВМС ще участва в официалното откриване на паметник на Васил Левски.

В Бургас от 11.30 ч. пред паметника на Васил Левски в Приморски парк представителен блок от военно формирование 48940 и подчинените му формирования от състава на Командването за логистична поддръжка ще вземат участие в ритуал по отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя по повод 185 години от рождението на Апостола на свободата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки