Гълъб Донев: Идната седмица се обявява търг за доставка на втечнен газ

0

- Advertisement -

Още утре Министерствата на енергетиката и на финансите ще изготвят план за стабилизиране на „Булгаргаз“, а следващата седмица ще се обяви търг за краткосрочни доставки на втечнен природен газ.

Това обяви служебният премиер Гълъб Донев в началото на първото заседание на правителството.

Донев отговори и на „Продължаваме промяната“, които дадоха пояснения за доставките на газ, като каза, че правителството „знае какво прави“ и няма нужда от политически консултанти.

След като снощи от служебното правителство обявиха какво заварват в енергетиката и стана ясно, че е сформиран кризисен щаб, той е продължил да работи до късно снощи.

Премиерът Донев обяви тази сутрин какви действия се предприемат.

„Още утре Министерството на енергетиката, съвместно с Министерството на финансите, ще изготви план за финансовото стабилизиране на „Булгаргаз“, за да е в състояние да плаща реално договорените количества природен газ“, каза той и продължи:

„Следващата седмица Министерството на енергетиката ще обяви търг за краткосрочни доставки на втечнен газ, така че да бъде осигурено потреблението ни до края на отоплителния сезон“.

„Работата ще продължи и в почивните дни, така че да бъдем максимално прозрачни и честни пред българското общество“, добави служебният премиер.

Донев отговори и на „Продължаваме промяната“, откъдето обясниха, че договор за доставки на втечнен газ няма, за да не се задължава предварително служебното правителство.

„Няма да влизам в задочни политически дискусии. Отговорността ми като министър-председател е да търся варианти за справяне с проблемите и да не създавам илюзии. Правителството знае какво прави, няма нужда от външни консултантски услуги“.

За координацията и подготовката на изборите на 2 октомври от страна на правителството ще отговаря вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

С друго свое решение служебният кабинет смени всички областни управители в страната.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки