Мая Манолова поведе протест по време на обсъждането в КЕВР на цената на газа за август

0

- Advertisement -

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) започна да обсъжда заявената от „Булгаргаз“ цена на природния газ за август, като откритото заседание е съпътствано от протестна акция на „Изправи се.БГ“.

Общественият доставчик настоява за поскъпване с 55 на сто на газа, което ако бъде одобрено ще се стигне до рекорден ръст от 298 лв. за мегават час.

Още преди седмица от КЕВР обявиха, че нямат механизъм, с който съществено да повлияят върху исканото увеличение. Тогава възстановеният председател Иван Иванов заяви:

„Към момента не може да бъде променена тази цена съществено. Ние ще проверим разбира се всички документи, съпътстващи заявлението на „Булгаргаз“, но нашите правомощия са в две насоки – да проверим дали заявлението е в съответствие с дългосрочния договор, в случая – единствено с Азербайджан, и дали са спазени законът, нормативната база на Република България в областта на природния газ“.

Решението на комисията ще стане ясно най-късно до 12 август.

Заседанието на регулатора е съпътствано от протестна акция на „Изправи се.БГ“, откъдето връчват студени радиатори на председателя на КЕВР. Лидерът Мая Манолова заяви:

„Чака ни една студена и скъпа зима. Даваме тези стари радиатори на КЕВР, като това е подарък и награда за цялостен принос в ощетяването на потребителите, заради скъпото парно и заради високите сметки на битовите потребители на газ, всъщност сме наясно, че основен принос има четворната коалиция и правителството за цените на природния газ“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки