Кирил Петков: Без коалиция с ГЕРБ, докато Бойко Борисов е лидер

0

- Advertisement -

Продължаваме промяната няма да влезе в коалиция с ГЕРБ, докато Бойко Борисов ръководи тази партия. Това отново заяви бившият премиер Кирил Петков.

По думите му все още няма решение дали „Продължаваме промяната“ ще се яви на изборите заедно с „Демократична България“.

„Когато говорим с „Демократична България“, ние знаем, че ще бъдем в коалиция с тях след изборите. Въпросът е в какъв формат да се явим на изборите, така че да имаме най-голям шанс за 121 и това е функция на избирателите. Аз видях какво е да нямате четири депутати. Означава, че първите стъпки на антикорупция, първата стъпка за газова диверсификация, не се постигат, ако нямате подкрепа в парламента, така че това трябва да ни е фокуса“.

Кирил Пеков определи като безумие отказът на ЦИК да избере представители на „Продължаваме промяната“ за председатели или секретари в районните избирателни комисии. Вчера стана ясно, че партията ще обжалва решението.

„Поредното безумие, когато най-голямата политическа партия няма там представителство, но това го очаквахме. Другото, което виждаме е, че в последните 30 дни има над 3500 статии срещу нас. Това е една индустрия, която непрекъснато работи, да се опита да очерня нашето правителство“, каза бившия премиер Кирил Петков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки