Спокойна нощ в Карлово след потопа

0

- Advertisement -

Няма нови сигнали за наводнени обекти в Карлово, в момента вали с променлива интензивност. Няма опасност от преливане на Стара река в града – съобщи заместник-кметът Антон Минев.

Наноси са причинили щети по улиците, както и на първия етаж от гимназията по железопътен транспорт. Отводнено е отделението по хемодиализа в Карловската болница.

Няма бедстващи хора – увери заместник-кметът.

Предстоят оглед и оценка на щетите в две направления – за кандидатстване за помощ от Междуведомствената комисия и от Комисията за социално подпомагане за еднократни помощи на засегнати хора.

„Има поражения върху няколко улици, основно върху настилки – наноси в голямо количество. Има и наводнения в професионалната гимназия по ЖП транспорт. Залят е целият приземен етаж. Също така и частни домове по съседните улици на този канал, който преля във вчерашните следобедни часове. Водата, с помощта на техника, още в вчера между 20:00 и 21:00 ч. беше насочена в посоката да се влива в Стара Река и в момента тя няма как да да прелее и съответно да излезе на самите улици“, заяви Минев за БНР.

Оперативният дежурен в Общинския кризисен щаб на Карлово каза за „Хоризонт“, че нощта е преминала спокойно. 7 екипа пожарникари и спасители работиха за овладяване на извънредната ситуация, причинена от поройния дъжд вчера следобед.

В града бяха изпратени огнеборци от Пловдив и спасители от сектор „Специализирани оперативни дейности“ на Регионалната дирекция на полицията. В непрекъснат режим на работа са 8 помпи за отводняване.

Обявено е частично бедствено положение.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки