Манолова: „Топлофикация София“ да стане държавна

0

- Advertisement -

Общинската „Топлофикация София“ да стане държавно дружество, за да бъде ефективно управлявана, предлагат от  „Изправи се БГ“ на енергийния министър Росен Христов. Това обяви лидерът на гражданската платформа Мая Манолова в началото на протест  срещу високите изравнителни сметки за парно пред столичната топлофикация: 

„Изравнителните сметки са като едно судоку, което трябва да решим, за да разберем как точно ще ни окрадат тази година. Проблемът сега е, че част от хората не са получили и през последните седмици изравнителните сметки, а това трябваше да се случи до 15 юли, нито са получили фактурите към изравнителните сметки. Голяма част от столичани изобщо не знаят колко ще трябва да доплащат, нито защо ще трябва да го доплащат. Тъй като ние имаме експерти и отдавна се занимаваме с „Топлофикация“,  можем да решим тези абракадабри. Има наистина фрапантни случаи, които получихме в офиса“.

Манолова заяви, че експерти на гражданската платформа с готови и с проект за законодателни промени за работата на топлинните счетоводители

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки