Обвиниха 15-годишния Омар, управлявал автобуса с мигранти, в каналджийство

0

- Advertisement -

Окръжната прокуратура в Бургас повдигна обвинениe за умишлено причинена катастрофа и за каналджийство срещу 15 -годишния Омар, управлявал автобуса с мигранти, който вчера блъсна полицейска кола и загинаха двама полицаи. 

Установено е по категоричен начин, че Омар управлявал автобуса. 

Тъй като е непълнолетен, най-тежкото наказание за деянието, което законът предвижда, е до 10 години затвор.

Паралелно с това в Районната прокуратура тече второ разследване, съобщи районният прокурор Мария Маркова.

„В Районна прокуратура-Бургас са предявени три обвинения на три лица, едното от които е непълнолетното лице, което е било водач на автомобила и на още две лица. Всички те са сирийски граждани. Техните обвинения са за противозаконното подпомагане на 47 броя чужди граждани без документи за самоличност, всичките сирийски граждани, за пребиваването им и преминаването им през страната. Законодателят, за този вид престъпление, е предвидил наказание от 1 до 6 години и от 5 000 до 20 000 лева глоба. Всеки един от тях е имал различна роля. Едното лице е водач, другото е спътникът, който е настанявал лицата в автобуса. Третото лице е закупилият автобуса, който го е предоставял за ползването на двамата водачи“.

За останалите двама арeстувани-сириец и българин се събират доказателства за обвинение. Утре се очаква да се гледа мярката за неотклонение на всички задържани.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки