Корнелия Нинова от Жабокрек: Не се подвеждайте по референдума на Слави Трифонов

0

- Advertisement -

Не се подвеждайте по идеята за референдум на „позавехналия политик Слави Трифонов. С тези думи се обърна към стотиците социалисти и симпатизанти, участвали в митинга в местността Жабокрек под Рилския манастир по повод 78 години от акцията на Рило-Пиринския отряд в Рилското корито лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя беше максимално критична към „Има такъв народ“ (ИТН), Слави Трифонов, и особено по огласеното от него в петък предложение за свикване на референдум за президентска република.

„Да, вчера Слави Трифонов – позавехнал в българската политика политик, за да възстанови дори малка подкрепа към себе си, предложи да прави референдум за президентска република. Другарки и другари, моля ви, мислете с разум, предлагат ви невъзможни неща. Предлагат да ни употребят гласа, да стъпят на този глас, да влязат в парламента и да продължат да рушат, така както три пъти разрушиха, и парламент, и правителство. С референдум този въпрос не може да бъде решен, дори да се съберат гласове. Такова решение може да вземе само Велико народно събрание. Не се подлъгвайте, това е просто опит „Има такъв народ да влязат в следващия парламент“

Нинова предупреди и за „залитания“ към Възраждане

„Виждам и едно залитане… по „Възраждане“. Моля ви, също мислете. Чуйте Елена Гунчева, ако не някой друг. Самата тя казва: Караха ни насила да гласуваме всичко с ГЕРБ, тя казва: Десислава Атанасова беше всеки ден в нашата стая, парламентарна, за да ни казва какво да правим. „Възраждане“ е патерица на ГЕРБ

Правителство след изборите на 2 октомври ще има, а първото нещо, което ще направим, е да замразим цената на газа, обяви лидерката на социалистите.

Стотиците организирани от областите Кюстендил и Перник симпатизанти се отправиха към Партизанска (Кирилова) поляна за събор и веселие. Сред тях бе не само Нинова, но и Вигенин, Симов, проф. Михайлов, водачи на листи на левицата за предстоящия вот.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки