Започна предизборната кампания

0

- Advertisement -

В полунощ беше открита предизборната кампания – 30 дни преди изборния ден. Тя ще приключи в 24 часа на 30-и септември.

За гласа на избирателите на 2 октомври ще се състезават общо 28 формации – 22 партии и 6 коалиции.

Предизборната кампания се води на български език.

Гражданите, партиите, коалициите, инициативните комитети, кандидатите и застъпниците имат свобода на изразяване и на предизборна агитация в устна и писмена форма на предизборни събрания, както и чрез доставчиците на медийни услуги.

По време на предизборната кампания се забранява използването на агитационни материали, които накърняват добрите нрави, както и унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения в Изборния кодекс ред.

Не може да се провежда предизборна агитация в държавни и общински учреждения, институции, държавни и общински предприятия и в търговски дружества с над 50 на сто държавно или общинско участие в капитала.

Забранява се използването на държавния и общинския транспорт за предизборна агитация.

Забранява се в търговска реклама да се отправят политически внушения в полза или във вреда на една или друга партия, коалиция, инициативен комитет или кандидат.

Не се разрешава използването на програмите на Българската национална телевизия (БНТ) и Българското национално радио (БНР) за целите на предизборната кампания извън определеното за тази цел време.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки