Очакват се кадрови промени в „Гранична полиция“ заради трафика на мигранти

0

- Advertisement -

В следващите дни ще има смени в регионалните дирекции на „Гранична полиция“ заради връзки на служители с трафик на мигранти, обяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев в Елхово.

Той уточни, че инспекторите от „Вътрешна сигурност“ са събрали данни за различни хора от средния ръководен състав. Разследването започна след смъртта на двама полицаи в Бургас, при опит да спрат автобус с нелегални мигранти.

Министърът даде срок до три седмици за цялостна реорганизация на граничната зона.

Според Демерджиев извънредните мерки срещу засиленият миграционен натиск на турско българската граница вече дават резултат. Над 350 военни са включени в охраната на турско-българската граница, осигурено е и техническо оборудване, добави той. 

Демерджиев и министърът на отбраната Димитър Стоянов инспектираха към 8 часа тази сутрин охраната на българо-турската граница.

„Засилихме контакта с турската страна и днес в 14.00 часа предстои среща между заместник-министрите на вътрешните работи на България и Турция. Разговорите ще бъдат да се уплътни зоната от турска страна, тъй като там се събират огромно количество мигранти и когато се събират на големи групи, затрудняват работата на нашите гранични полицаи и силите на Министерството на отбраната.“

На старта на предизборната кампания, Демерджиев подчерта, че вече се работи активно срещу купуването на гласове. 

„Разширили сме възможностите да се използват специални разузнавателни средства. Разширили сме агентурната мрежа. Много внимателно наблюдаваме районите, особено тези, в които при предходните избори е имало такива практики.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки