40 служители на Пътна и Охранителна полиция са помагали на Георги Семерджиев

0

- Advertisement -

40 служители на Пътна и Охранителна полиция с действие или бездействие са помагали през последните години на Георги Семерджиев, който причини тежката катастрофа на столичния булевард „Черни връх“, при която на място загинаха две млади жени.

Това е установила до момента проверката по случая на МВР, съобщи пред Нова телевизия главният секретар на министерството Петър Тодоров. 

Проверката обхваща последните 10 години, в които Семерджиев е спиран с нарушения на пътя и въпреки това е продължил да шофира, без да понесе наказателна отговорност:

„Поредица от такива инцидентни случаи, които са довели до едно такова нагло, брутално чувство за безнаказаност в този гражданин, което за съжаление доведе до тази трагедия“.

Тодоров съобщи още, че предстои дисциплинарно уволнение на Симона Радева – полицейския служител от Първо районно управление. Радева е помагала на Семерджиев, включително и да се укрие в нощта на катастрофата.

„Установени са неправомерни действия от нейна страна, които се изразяват в някакъв вид помощ към него, включително и да се укрие“.

Проверката срещу Симона Радева приключва до дни, каза още главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки