13 ареста при мащабна спецоперация в област Добрич

0

- Advertisement -

13 лица са задържани до този момент в мащабната специализирана полицейска операция на ОД на МВР Добрич.

Основните цели на операцията са установяване и задържане на издирвани лица и превозни средства, превенция и противодействие на нелегалния трафик и незаконната миграция на хора, както и по Закона за движение по пътищата установяване на водачи, които управляват под въздействието на алкохол и наркотици или без необходимата правоспособност.  

Екипи на Пътна полиция, Криминална полиция, Охранителна полиция, както и сили от Дирекция „Жандармерия“ участват в операцията. Задържани до момента са 13 лица. 

Операцията е започнала още през вчерашния ден. Основните цели на операцията са установяване и задържане на издирвани лица и превозни средства, превенция и противодействие на нелегалната миграция и трафик на хора и установяване на водачи, които управляват под въздействието на наркотици и алкохол. 

Посетени са били два частни адреса в Добрич и Каварна, където са установени наркотични вещества, електронни везни и пари, информира началникът на „Пътната полиция“ в Добрич главен инспектор Жулиян Минев.

„До момента общо задържаните са 13, по различни случаи. В специализираната операция участват всички сили и средства на пътна и охранителна полиция, криминална, икономическа, включително сили и от дирекция „Жандармерия“, каза той.

Има установени случаи и на сухопътните граници – Кардам и Дуранкулак, на незаконно преминаване на мигранти, но засега те са единични. 

Само за последните десет дни на територията на ОД на МВР Добрич са установени 15 водачи да управляват под въздействието на алкохол, 11 от които с концентрация над 1,2 промила, 7 водачи под въздействието на наркотици и 12 неправоспособни водачи.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки