Прокуратурата обвини майката на битото осиновено дете в Пловдив

0

- Advertisement -

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняема 41-годишна жена с инициали А. М. за причиняване на тежка телесна повреда на дете, осиновено от нея. Жената е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.  Районна прокуратура – Пловдив ще иска „задържане под стража“ спрямо нея.   

От прокуратурата уточняват, че вечерта на 23 септември в болницата е постъпило момиче на 1 година и 9 месеца, с травми по главата и тялото, синини и следи от ухапвания. Детето е доведено жената, която живее в „Столипиново“ и се грижи сама за него.

След извършени прегледи и изследвания, с оглед установените травматични увреждания, лекарите са подали сигнал на тел. 112, поясни районният прокурор Чавдар Грошев:

„Детето е било в безсъзнание със синини с различна давност и следи от ухапвания. След прегледа се е установило, че има и повече травматични увреждания – черепно-мозъчна травма, разкъсвания на бял дроб…Образувано е досъдебно производство. Наблюдаващият прокурор е преценил, че има достатъчно доказателства и е постановил майката да бъде задържана до 72 часа. Делото е образувано за това, че е причинена тежка телесна повреда на малолетно лице в условията на домашно насилие“. 

Назначена е медицинска експертиза на детето защото трябва да се изясни в детайли как са причинени тежките травми , допълни прокурор Атанас Илиев                                                                                           

„Обясненията на майката , държа да подчертая, че са извън процесуални, детето е паднало. Впоследствие тя, за да го свести, го била хапала. Както разбирате, тая съвкупност от обяснения доведе до това, че назначихме съдебно-психиатрична и психологична комплексна експертиза на майката, за да преценим нейното психично състояние. Заключението на експертизата ще бъде факт утре“. 

Според свидетелските показания няма данни жената да се е държала агресивно с дъщеричката си. Това потвърдиха и от социални грижи, които са  проследили целия процес на осиновяването. Надя Танева заяви: 

„До момента няма никакви сигнали, никога до момента не са се чували някакви шумове, които да са притеснителни от апартамента. Ние сме абсолютно озадачени защо и как са се случили тези неща. Тепърва и ние ще разберем“.

Другият въпрос, който ще се изяснява, е дали жената действително е  живеела сама, както твърди, подчертаха от прокуратурата. Разследването продължава 

По случая е проведена кореспонденция с отдел „Закрила на детето“ и социалните служби в гр. Пловдив. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки