Гешев скочи на министъра на правосъдието за искането му до КС

0

- Advertisement -

С „липса на държава“ обясни главният прокурор Иван Гешев зачестилите пътно -транспортни произшествия, предизвикани от пияни и дрогирани шофьори и инциденти с нелегални мигранти.

Той припомни, че още преди две години прокуратурата е предложила законодателни решения на тази „социална епидемия“, но няколко парламента не са реагирали.

Като определи прокуратурата като една от малкото стабилни институции в държавата, Гешев разкритикува служебния правосъден министър за искането му  Конституционният съд (КС) да обяви за противоречащо на основния закон на правото на прокуратурата да извършва проверки  на незаконосъобразни действия на администрацията.

„Това, което се иска, и което знаем – държавните институции не работят, не си изпълняват задълженията. И те казват – ние не работим, но българските граждани чрез прокуратурата или прокуратурата няма право да ни питат работим или не работим и ние искаме да не работим, без никой да ни пита и без да знае, че не работим“, каза Гешев.

Правосъдният министър Крум Зарков отговори:

„Тежко на тази страна в която прокуратурата е единствената, която може да свърши работа по контрол и по регулация. А какво се случва с прокуратурата, ако тя не си върши работата? Нищо“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки