НАП продава един от символите на Перник

0

- Advertisement -

НАП обяви за продажба Минната дирекция в Перник. Построената през 1932 година сграда е със статут на културно- историческа ценност и един от символите на града. Перничани са притеснени за съдбата й, а кметът Станислав Владимиров обяви, че ще направи всичко възможно да върне сградата на града.

Минната дирекция се намира в центъра на Перник, в непосредствена близост до сградата на общината и църквата „Св Иван Рилски”. Изградена е по проект на архитектите Коста Николов и Илия Попов. Фасадата е в неокласически стил, а във вътрешното оформление се наблюдава влияние от ранната готика.

От построяването ѝ до 2004 година сградата, в която се намира и музеят на минното дело, е държавна собственост. През 2004 година заедно с целия капитал на „Мини открит въгледобив“ тя бе продадена на търг за 5.4 млн. лв. Сега отново е обявена на търг заради непогасени задължения към държавата. Търгът е с първоначална цена 7 151 043 лв, и е насрочен за 26 октомври. Новината шокира перничани, а кметът Станислав Владимиров обяви, че ще направи всичко възможно да върне сградата на града.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки