Гълъб Донев: България няма съучастие в подготовката на взрива на Кримския мост

0

- Advertisement -

България няма съучастие в подготовката на взрива на Кримския мост, няма и такова обвинение официално от Русия, заяви служебният премиер Гълъб Донев пред медиите преди участието му в Националното съвещание на ръководството на МВР, което се провежда в сградата на ГД „Национална полиция“.

Коментарите му бяха в отговор на журналистически въпрос по повод на маршрута на камиона, който е предизвикал взрива на съоръжението.

Премиерът Донев посочи, че е разпоредил проверка на ДАНС за маршрута на камиона и дали камионът е тръгнал от България.

„Уведомена е и прокуратурата за проверката, която извършва ДАНС. За резултатите от проверката ще бъдат съответно информирани компетентните органи. Тази информация, която имате, не е точно такава и не е достоверна. България единствено се свързва като географска точка по маршрута на камиона. Нищо повече. Всички документи, с които разполагат съответно митническите власти, органите на МВР, Държавна агенция „Национална сигурност“, ще бъдат изяснени и информация ще получат компетентните органи, които имат отношение към случая. Официална атака срещу България от руска страна няма“, подчерта Гълъб Донев. Донев допълни още, че хората и медиите у нас трябва да бъдат изключително внимателни, когато коментират тази тема. Темата за „българска следа“ с камиона е само в медийни публикации, каза служебният премиер и апелира за отговорност, защото използването на това словосъчетание предполага съучастие. Премиерът помоли журналистите да коментират темата с отговорност, тъй като тя създава рискове както за националната сигурност, така и за въвличането на България в една тема, в която не би трябвало да се експонира по такъв начин в медиите.

Той каза, че все още се проверява всичко около маршрута на този камион.

Гълъб Донев допълни, че страната ни е била спомената само като точка от маршрута на превозното средство и допълни още веднъж, че към момента няма каквито и да са данни, че страната ни да има нещо общо с този инцидент.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки