ПП хем не отстъпва , хем е склонна на разговори

0

- Advertisement -

„Ние не променяме нашите позиции преди и след изборите. Важно е да се подчертае, че за нас е важно не какви червени линии се поставят в обществото и между политическите партии, а как да придвижим държавата напред. За нас борбата с корупцията и затягането на контрола на разходването на публичните средства е от основно значение. Ще разговаряме за политики, които единствено биха гарантирали, че тези неща ще се случат. Готови сме да водим тези разговори с всяка една от политическите сили“. Това заяви пред БНР Андрей Гюров, избран за депутат от „Продължаваме промяната“ в 48-ото Народно събрание.

Гюров подчерта, че Бюджет 2023 и законите, свързани с Плана за възстановяване, както и 16-те мерки, предложени от ПП, са приоритети пред 48-ия парламент.

„Ще бъдем градивни и диалогични партньори, не бихме отказали разговори“, заяви той.

По думите му практиката, в която се подготвя бюджет, базиран на занижени прогнози за ръст и инфлация, води до това, че разходите и плащанията, които отиват към гражданите, са намалени, за да може накрая на годината реалните приходи да надвишат предвидените в бюджета и те да бъдат похарчени без санкция на парламента. По повод скандала дали Митрофанова да бъде поканена на тържествената сесия на новия парламент, Гюров заяви:

 „Има позиция на ЕС, тя е съгласувана с Министерство на външните работи, да не се канят посланиците на Руската федерация и на Беларус, тя е от месец март. Ако тези правила се спазваха, нямаше да има нужда да се влиза в дискусии и така лесно да се подменя дневният ред на обществото.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки