Слави от диванчето: Този парламент е трагедия

0

- Advertisement -

Слави Трифонов, чиято партия „Има такъв народ” изпадна от парламента, нападна новото 48-о народно събрание от диванчето.

По традиция лидерът-шоумен изказа своята позиция не пред медиите, а от стената си във фейсбук, ето какво написа Дългия:

По отношение на това, което се случва в Парламента мога да бъда много ироничен. Но няма. Защото е тъжно и предполагам, че всички ще се съгласите с това.

Защо е такъв тоя Парламент?

Защо е такъв футболът?

Защо са такива полицаите?

Е, отговорът е ясен и ние не бива да се срамуваме от това, или ако се срамуваме, е крайно време да направим нещо по въпроса.

Българският футбол е такъв, защото ние сме такива.

Българските полицаи са такива, защото ние сме такива.

И българският Парламент е такъв, защото ние сме такива.

Е, та нали тези хора са дошли от нас.

И футболистите и Българският футболен съюз са българи, и полицаите и полицията са българи, и политиците и Парламента са българи.

Тоест, като гледам днешния Парламент, той безусловно ми прилича на огледало, в което се оглеждаме всички ние.

Всички, които сме български граждани, живеем в тази държава, и в крайна сметка носим отговорност и за българския футбол, и за полицията, и за Парламента.

Е да де, Слави, ама нали ти и твоите хора направихте партия и вие бяхте част от този Парламент? Е, да де, ама не от този Парламент. От предишните три парламента. И в тях, между другото, си имаше председател на Народното събрание.

Блазня се и да кажа, че и сега съм виновен за това, че те не могат да си изберат председател, ама тоя път обективно няма как. Просто „Има такъв народ“ не е член на сегашния Парламент.

Затова моралът е толкова важен. За всички. И основно за политиците. Защото политиците носят повече отговорности от нас. Заради решенията, които взимат, законите, които правят и фактът, че управляват държавата. Затова, ако искаме де се оглеждаме в това огледало “Парламента” и да ни харесва това, което виждаме, безапелационно трябва много внимателно да избираме. И следващия път, и по-принцип.

Защото днешният Парламент е голям майтап. Сбърках, не е майтап – трагедия е.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки