ГЕРБ оттегли кандидатурата на Росен Желязков за председател на НС

0

- Advertisement -

Нашето решение е да оттеглим от следваща надпревара и номиниране господин Росен Желязков. Това заяви на брифинг в НС председателя на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„Това е знак, че сме готови на компромис и търсим съгласие“, допълни тя.

„Все още на председателски съвет не е взето решение по какви критерии да бъде избран председателят на 48-то НС, след като критерият „събиране на мнозинство“, за която и да е кандидатура в момента не важи, понеже има паритет и никой не преодолява изискванията на текстовете на конституцията. След като няма съгласие по темата „най-голямата партия излъчва председател“, както видяхте втората по големина оттегли своята номинация, ние сме съгласни за разговори третата партия да излъчи номинация, или какъвто и да е друг подход – най-стария, най-опитния, какъвто и да е подход, стига да има начин НС да започне своята законодателна дейност“, каза още Атанасова.

„По втората тема – поканата, която ние разчитаме, като „вместо да се търсят решения за хляба, се предлагат зрелища“, от нашата парламентарна група не е нужно да ходи който и да е, в която и да е зала, защото в залата на българския парламент всеки може да изкаже и отстои политическата си позиция“, заяви тя в отговор на поканата на ПП за публични разговори с политическите партии.

„Не считаме, че следва да се води разговори някъде, извън залана на НС, която е пленарната зала на народния парламент, където стои герба, където стоят българското и европейското знаме, където звучи химна на България и на ЕС и където всички ние вчера се заклехме“, заяви тя.

Томислав Дончев отново напомни, че изборите са свършили и призова колегите си да спрат да се държат така, все едно все още са в предизборна кампания.

„Най-лошият вариант е да преливаме от една кампания в друга и междинно да ползваме парламента като трибуна за политически изяви“, категоричен бе той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки